Een auto huren, vliegtickets bestellen hoe begin ik eraan?

 

 

Wanneer en hoe bestel ik vliegtickets?

 

Dit is onze persoonlijke ervaring hoe wij tickets bestellen, mogelijks zijn er nog andere manieren. Tips van jullie zijn ook steeds welkom!

 

Waar kijken voor tickets : Er bestaan tal van websites welke beloven dat ze de goedkoopste tickets aanbieden. Wij werken voornamelijk via skyscanner en bestellen onze tickets vrijwel altijd via de vliegtuigmaatschappij zelf .(na de zoektocht via Skyscanner) Skyscanner zal aan de hand van de gekozen datum, land van vertrek / aankomst, al de mogelijkheden op dat moment weergeven. Let op! Op een paar uur tijd kan de prijs van een vlucht er totaal anders uitzien!

Wij kijken ook over de landsgrenzen heen om te vertrekken. Soms kan een vlucht vanuit Nederland een pak goedkoper zijn dan vanuit België of omgekeerd. Op het totaal bedrag kan je als  gezin tot honderden euro's besparen. Bekijk ook goed de extra kosten welke vliegtuigmaatschappijen kunnen aanrekenen. De ticketprijs van maatschappij A kan beter zijn dan van maatschappij B.  Maar dat door de extra kosten nadien kan maatschappij B dan toch goedkoper zijn.

Tot nu toe zijn we steeds op Malaga gevlogen. Deze luchthaven ligt het dichtst bij onze villa.  Sevilla en Granada zijn ook opties aangezien deze op "redelijke" afstand van de villa liggen.

 

Wanneer ticket boeken : Ook dit blijft voor ons een spannende bezigheid. We hebben 10-tallen artikels gelezen over ervaringen wanneer best tickets te bestellen. Er bestaat in onze ogen geen "ideaal" moment om deze te bestellen. Wel zien we ondertussen bepaalde patronen terugkomen.  Wanneer je tickets boekt voor het hoogseizoen, kijk je best maanden op voorhand. Voor het laagseizoen kijk je best niet te veel op voorhand. Op een woensdag vertrekken of terugvliegen in plaats van in een weekend kan behoorlijk wat schelen. Door met datums van de vluchten wat te spelen kan het zijn dat je voor eenzelfde prijs 2 nachten extra in de villa kan verblijven. Mooi meegenomen toch?  Onze conclusie :  wanneer de vlucht in Uw ogen een aanvaardbare prijs heeft boek deze dan zonder nadien spijt te hebben dat de vlucht toch nog goedkoper is geworden.

 

Welke vluchturen neem ik : Het vertrek -en aankomstuur kunnen extra kosten meebrengen alsook voor minder vakantie zorgen!

Dikwijls zijn de latere vluchten naar Malaga goedkoper. Hou er rekening  mee dat zowel de automaatschappij als de mensen welke de ontvangst doen aan onze villa, hiervoor extra kosten kunnen aanrekenen. Voor hun is dit avond/nachtwerk. Ook wanneer je laat aankomt en vroeg vertrekt , verlies je veel van Uw verlof (en dat voor soms enkele euro's). Ook vermoeidheid zal leiden tot een minder kwalitatief verlof door half nacht te moeten opstaan of toekomen.

Hoe huur ik een wagen?

 

Dit is onze persoonlijke ervaring en het is uiteraard vrijblijvend om zelf een autoverhuurfirma te kiezen.

 

Marbesol : Wij werken steeds met Marbesol te Malaga. Marbesol is dichtbij de luchthaven gelegen en verzorgt de transfer tussen de luchthaven en de garage. Dit zowel bij aankomst als bij vertrek. Bij het nemen van de "all inclusive" formule ben je gerust wat schade betreft en moet je enkel de wagen volgetankt terugbrengen. Onze vele ervaringen tot nu toe zijn steeds positief.  We willen jullie bij deze waarschuwen voor zeer malafide autoverhuurbedrijven welke na het inleveren van de wagen alsnog vele euro's schade aanrekenen. Ook al is deze schade nooit door de huurder gemaakt! Laat ook dit niet Uw vakantie verpesten!

Indien jullie onze villa boeken kunnen we eventueel samen een wagen regelen en hier soms wat extra korting op geven. https://www.marbesol.com/