NATUUR 

CAMINITO DEL REY (1,5u)

Mooie wandeling met prachtige uitzichten. Pad is zeer toegankelijk en makkelijk. Op de foto's ziet het er eng uit, maar je loopt op planken van 1-1,5 meter breed met hekje en staalkabel als leuning, heel veilig dus. Helm is verplicht (gratis) maar meer voor de sier. Wil je zeker een ticket bemachtigen bestel ze dan online of via PlanA!

Caminitodelrey.info

EL TORCAL DE ANTEQUERA (1,5u)

Dit natuurpark bestaat voor het grootste deel uit kalkrotsen. Deze zijn door de jaren heen sterk geërodeerd door water en wind wat zeer mooie beelden oplevert. 

 www.torcaldeantequera.com

 

GROTTEN VAN NERJA (40 min)

Bij slechter weer zijn de grotten van Nerja een goede keuze.    Deze prachtige 'druipsteengrot' is 5 km lang.  Hou er wel rekening mee dat er wat trappen te nemen zijn.  Deze grot werd ontdekt in 1959. Ze is vooral bekend om haar enorme hoge formaties.

 

STEDEN

FRIGILIANA (30min.)

Frigiliana is een prachtig onderhouden wit bergdorp in de provincie Málaga (Andalusië), dat lange tijd door Moren bewoond is geweest. Het heeft een fantastisch historisch centrum met smalle, steile, kronkelende straten en steegjes die iedere keer vol verrassingen zitten. 

NERJA (40 min.)

Nerja heeft een 15-tal kleine strandjes. Het is zeker een aanrader voor wie van snorkelen houdt. Er zijn tal van grote rotsen te vinden langs het water wat een mooi decor geeft.  Het oude centrum van Nerja is enkel toegankelijk voor voetgangers. Het is hier gezellig vertoeven op 1 van de vele terrasjes. Ook de pitoreske winkelstraatjes zorgen voor een gezellige sfeer.  Het "BALKON VAN EUROPA" geeft een mooi zicht over de zee en het dorp. Vlakbij Nerja bevindt zich nog een 'aquaduct' die zeker het bezoeken waard is :  de “EL ACUEDUCTO DEL AGUILA”. In Nerja kan je ook de bekende kalkrotsen bezoeken. 

RIO CHILLAR:   net "boven" het dorp van Nerja loopt een riviertje de Rio Chillar. Hier kan je een wandeling in maken. De rivier heeft verschillende poelen en watervalletjes. Tijdens de zomermaanden kan dit voor een aangename verfrissing zorgen. 

GRANADA (1u)

In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje, het ALHAMBRA, een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. De wijk Albaicín en de Sacromonte zijn bekend om de (zigeuner)flamenco: veel groten uit deze wereld kwamen hiervandaan of begonnen hier hun carrière.

MALAGA (45 min.)

Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië, en de op vijf na grootste stad van Spanje

De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol en op slechts 140 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar

Málaga is een havenstad die dan ook de belangrijkste bron van inkomsten is voor deze stad. Buiten dat is het een zeer populaire toeristische bestemming, dat geldt vooral voor de nabijgelegen plaatsen aan de Costa del Sol zoals Torremolinos en het chique Marbella. De haven is ook een belangrijke stopplaats/startplaats voor cruiseschepen die de Middellandse Zee bevaren.  Wie graag 'shopt' is hier op de juiste plaats.

 

WATERPARKEN

Een leuke activiteit met de kids zijn de aquaparken. Zij zorgen  zeker voor plezier en verfrissing tijdens de warme zomermaanden. 

  • AQUA VELIS IN VELEZ MALAGA OP 30 MINUTEN

  • AQUA TROPIC IN ALMUNECAR OP 45 MINUTEN

  • AQUALAND IN TORREMOLINOS OP 1 UUR EN 1O MINUTEN  (Deze is de leukste naar onze mening)

  • AQUA MIJAS IN MIJAS OP 1 UUR EN 20 MINUTEN

 

SHOPPEN

- TAX-free shoppen in Gibraltar. 

- Vele winkelstraten in Malaga en Granada. (45 min.)

- Groot winkelcentrum "El Ingenio" te VELEZ MALAGA - TORRE DEL MAR (25 min.)

- Groot winkelcentrum te Malaga : 'CENTRO DE OCIO' (45 min.)

 

PLAN A

In VINUELA heeft een geweldige organisatie  een heel programma voor jullie klaar om samen met jullie allerlei georganiseerde uitstapjes te maken. Zowel op sportief vlak als op cultureel vlak hebben zij heel wat te bieden. 

Raadpleeg zeker eens hun website :  www.planamalaga.com

Of stuur hen een mailtje op hola@planAmalaga.com

Kort verblijf in de buurt met klasse

B&B Casa Utopia bij Elke en Guy : www.casaruralutopia.com

 

Extra info Malaga & Andalusië

Vragen over de streek, Andalusië, Malaga? Bezoek dan zeker de website https://trips2malaga.com  Hier kun je veel info terug vinden alsook vragen stellen in het Nederlands.

Ook hier kun je vele tips terug vinden over Malaga zeker de moeite om eens te kijken! : http://www.malaga4you.be/

Trip naar Estepona/Marbella/Gibraltar met eventuele overnachting

Logeren bij Belgen in stijl!

"Villa Bohiga" Estepona Carmen & Yves tel : 0032 473 887503 corneliscarmen@outlook.be

Ben je graag sportief in Andalusië?

De streek is prachtig om allerlei sporten te beoefenen. Wil je fietsen langs de kust? Rijden in de Heuvels en de bergen? Genieten van terrasjes, fauna en flora met de fiets? Het kan allemaal. We hebben in de buurt een Belgische fietsenwinkel welke jullie de nodige fietsen kunnen verhuren. Tegen een kleine kost brengen ze deze fietsen tot in Alcaucin en kun je vandaar vertrekken. Doe je liever een rit aan de kust dan kun je in Torre Del Mar aan de winkel zelf vertrekken .

Onze streek verkennen via een VESPA tour?

Vespa | Vespa Tours Málaga | Andalusië (vespatoursmalaga.com)